Ámen Gyülekezet (Miskolc)
Menü
 
Nagy Kérdések

 
Hitvallás

 
Mai üzenet

 

 
Kérdezz-Felelek!

Előbb regisztrálj majd

kattints a menüben

a Fórum linkre,

és kérdezz,

vagy dobj fel egy új témát!

 
Ámen Gyülekezet 0712

 
Alapítványunk

 
Ruha és bútorgyüjtés Miskolcon

 
Kiemelt Missziós Partnereink

Baptista Szeretetszolgálat

Kelet-Európa Misszió

 
Hasznos linkek

Gyülekezetek Miskolcon:

Belvárosi Baptista Gyülekezet

Miskolci Keresztény Gyülekezet

Miskolci Keresztyén Testvér Gyülekezet

Nyitott Ajtó Baptista Gyülekezet

Olajfák Gyülekezet

Pünkösdi Gyülekezet

Újszövetség Gyülekezet

 

Gyülekezetek Magyarországon

Pestlőrinci Agapé Gyülekezet

Budapesti Autonóm Gyülekezet 

Budapesti Golgota Gyülekezet

Budapesti Hit Gyülekezete

Szeretet Közösség

 

Teológiai Főiskola Miskolcon

Logos-Hungary

 

Bibliák:

Biblia

  

Keresztény könyvesboltok:

CLC könyvesbolt

   

Dalok:


Keresztény dalszövegek 

 

Rádiók:

Golgota Rádió

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírmag

         2009.02.22.                 Krisztus félelmében              VI.évf.2.szám

 

Egymás iránt és mindenki iránt

- soron következő események –

 

Kiáltás imaalkalom

Február 25. szerda 18.00, Iroda

Havi rendszerességű gyülekezeti imaalkalmunk, ahol a gyülekezet életéről, terveiről adunk tájékoztatást és közbenjárunk mindezekért és egymásért.

„Kérjetek és adatik…mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben…”

ð Egymás iránt és mindenki iránt!

 

ÿ

Mindenki istentisztelete

Március 8. vasárnap 16.00

Ugye, minden istentisztelet mindenkié, tehát ’mindenki istentisztelete’. Erről már sokszor beszéltünk, sokszor írtam és törekszünk is erre, hétről hétre. Mégis egyes vasárnapokat meg is hirdetünk, és láthatjuk, ahogyan ez vonz embereket a személyes kapcsolatok, a plakátok, az újsághirdetés és más gyülekezetek oldaláról is. Ilyen mindenki alkalma lehetett a legutóbbi istentiszteletünk Görbicz Tamással. Most újra hirdetünk, plakátolunk, hívogathattunk rendkívüli jelleggel is. A plakát, meghívók rendelkezésre állnak az istentiszteleteken, és letölthetők lesznek a honlapról is, e-mailben ismerőseidnek csatolva elküldheted.

Téma: 2009-es gazda(g)sági válság

(értékálló befektetésekről beszél egy négygyermekes pedagógus családapa) Vendég: Madarász István hatgyermekes vállalkozó, lelkész

(István meghívása külföldi tartózkodása miatt még szervezés alatt)

ð Mindenki iránt!

 

ÿ

Ámen-nap

Március 22. vasárnap 10.00-18.00

Egész napos együttlét, közös étkezéssel, igehirdetésekkel, dicsőítésekkel, sok-sok beszélgetéssel és élménnyel.

„Ez a nap az, a melyet az Úr rendelt; örvendezzünk és vígadjunk ezen!

 Áldott, a ki jő az Úrnak nevében; áldunk titeket, a kik az Úr házából valók vagytok!” (Zsolt.118:24,26)

ð Egymás iránt!

 

ÿ

Egy hétvége szülőknek - családról!

Április 4.-5., szombat-vasárnap

Szülők közösségi alkalma

(újra egy nagy beszélgetés szülőkkel tinikről, gyermeknevelésről, családról, keresztény családról, szombaton)

ð Egymás iránt!

 

Mindenki istentisztelete

(megint csak a szokásos fórumokon hirdetve – plakát, Tipp újság, kapcsolataink, e-mailek stb.

Téma: Család (a pontos cím még nincs meg)

A hétvége vendégszolgálója: D. Nagy Tamás

(Evangéliumi Pünkösdi Közösség, Pécel, Kármel Gyülekezet lelkésze)

ð Mindenki iránt!

 

ÿ

Mindenki Húsvéti Istentisztelete

Április 12. vasárnap 16.00

Együtt fogjuk hirdetni az előző hétvégén megrendezett mindenki istentiszteletével!

ð Mindenki iránt!

 

ÿ

Nyári gyülekezeti tábor

Július 2-5-ig (csütörtöktől-vasárnapig)

Időpontváltozás!!!

Idejében elkezdünk rá készülni, figyeld a hirdetéseket!

ð Egymás iránt!

 

ÿ

 

 

Extrém generáció koncert a kollégiumban

Időpont egyeztetés alatt!

Újra koncertet szervezünk kollégistáink és az ifi szolgálatával. Vendégünk egy magyar, extrémen fiatalos zenekar, akik egy Magyarországon folyt amerikai misszió fiatal, szolgálókká, vezetőkké vált fiatal felnőtt gyümölcsei, akik már maguk viszik tovább Székesfehérváron az évekkel ezelőtt elkezdett missziós munkát. 

ð Mindenki iránt!

 

ÿ

 

Közösségi programjaink hétről-hétre

ð Egymás iránt és mindenki iránt!

 

Bátorítunk mindannyiótokat arra, hogy hétköznap is legalább egy estét arra szánjatok, hogy szellemi, lelki értékek felé forduljatok – közösségben hívő testvérekkel és az Úrral!

Házicsoport

Minden szerdán, 18.00, Iroda

Keressétek Illi Sándort!

%

Imacsoport

A Kiáltás gyülekezeti imaalkalom mellett nem rendszeresen hétköznap és rendszeresen vasárnap az istentisztelet előtt, 15.30-tól

Keressétek Szalainé Margót!

%

Ifi-csoport

Minden kedd este, Iroda

Keressétek Sós Janót!

%

Tini csoport

Havonta 1-2 alkalommal

Keressétek Oroszné Marikát!

%

Bibliaiskola

Havonta egy vasárnap, 13.30-tól 15.30-ig

Jelenlegi témánk: Küldetésünk, személyes, közösségi evangélizáció

Bármikor bekapcsolódhatsz! Keressétek Orosz Róbertet!

 

Krisztus félelmében

 

Egy igeversben szerepel a ’Krisztus félelme” kifejezés, amit Károli ’Istenfélelemnek’ fordít, de szó szerint, ahogyan az új fordításban is található ez a kifejezés az említett ’Krisztus félelme’. Mielőtt megnéznénk ezt a verset, próbáljunk rájönni, mit jelenthet ez!

Úgy gondolom, nincs miért félnünk Krisztustól. Ő nem gúnyol ki, nem küld el válasz, segítség nélkül, nem vet meg, még vesszője is vigasztal, nem nyom el, nem használ ki – Ő Istennek a Szentje! A Zsidókhoz írt levél Jézus Krisztusról, mint főpapról, mint tökéletes áldozatról ír, aki könyörülő és hű főpap, aki engesztelést, kibékülést szerzett bűneinkért. Mivel mindenestől fogva hasonló lett hozzánk és Ő maga is meg lett kísértve, és próbákon ment keresztül, segíteni tud azokon, akik szintén megkísértetnek (Zsid.2:17,18). Nem kell Előtte szégyellnünk a próbáinkat, a nehézségeinket sem, Ő jól tudja, ismeri mindezeket. Ha Áron, mint főpap képes volt együtt érezni a tudatlanokkal és tévelygőkkel, akkor Krisztus, akinek magáért nem kellett áldozni, hanem magát áldozta fel, örökké főpap marad és mindenképpen üdvözítheti azokat, akik Ő általa járulnak Istenhez (Zsid.5:1-6, Zsid.7:22-28). Így lett Ő jobb szövetség közbenjárója, jövendő javak főpapja, az újszövetség közbenjárója, aki meghalt, hogy a végrendelet jogerős legyen (Zsid.9.)

Aztán a Rómabeliekhez írt levél is megerősíti, hogy nem kell Krisztustól félnünk: „Mert nem kaptátok szolgaság szellemét ismét a félelemre…” (Róma 8:15) Amikor az Urat keressük, az egy bizalmas kapcsolat, amikor a Szent Szellem nem csak utat mutat, hanem egyúttal meg is erősít, bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt, hogy tudjuk az útkeresésekben is, hogy Isten gyermekei vagyunk, örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak (Róma 8:14-17).

Akkor a ’Krisztus félelme’ csak valami efféle lehet: az Ő értékrendje, elvárása, Igéje szerint élni, beszédei iránti szeretetben és engedelmességben. Úgy,  ahogy Krisztus is imádkozott: „legyen meg a Te akaratod” és „ne az én akaratom legyen meg”. Szintén a Zsidó levélben olvassuk: ”… és meghallgattatott az ő istenfélelméért.” (Zsid.5:7-8) A kívánatos tehát az, amikor alávetjük magunkat az Ő akaratának és kitartunk abban. Ezt Jézus nem fenyítésből, megfélemlítésből, törvényeskedésből éri el nálunk, nem így alakul ez ki a magánéletemben és a gyülekezetben sem. Igaz, amit az I. János 4:19-ben olvasunk: „Mi szeressük Őt, mert Ő előbb szeretett minket!”

Hogyan tudunk együtt dolgozni, együtt szolgálni egy gyülekezetben? Nézzük most már meg az említett igeverset: „Engedelmesek legyetek egymásnak Krisztus félelmében.” (Efézus 5:21-6:9) Ez a mondat, mintegy felirat, címszerűen van hangsúlyozva. Kire vonatkozik? Kit szólít meg? Ti asszonyok, ti férfiak, ti gyermekek, ti is apák, ti szolgák, ti is urak! Beszélnek ezek a versek a férj-feleség, szülő-gyermek, úr-szolga kapcsolatáról. Az emberi kapcsolatokban van alá-fölé rendeltség, ahogyan például Pál ezt az I.Kor.11:3-ban a férj-feleség kapcsolatáról, majd a későbbi versekben a teremtés rendjéről le is írja, ahogyan ez egyértelmű a szülő-gyermek, és a munkahelyi kapcsolatokban is. DE van Isten előtti azonos – kölcsönös felelősség is, vannak egymás iránti kötelezettségeink, mint emberek közötti kötelességek. Így lesz az emberi kapcsolatokban rend! Ez persze az Egyházra is igaz, ahogyan ezt Pál meg is említi, hogy közben erről is beszél! A rend következménye a hatékonyság. És mi van, ha nincs rend? Nincs rend a házasságban, családban, munkahelyen? A válasz: nem működik. Hogyan jön létre ez a kölcsönös felelősség és feladatvállalás? A rendet ki lehet kényszeríteni is, ahogyan ezt a világ teszi (Róma 13.). De számunkra ez ’Krisztus félelmében’ (ami értékrend, szeretet, tisztelet) jön létre: Pál említi is, hogy gyermekeink felé nem ingerléssel és félelemkeltéssel az apák részéről (6:4), a beosztottak felé nem fenyegetéssel a főnökök részéről (6:9), a férj felől pedig szeretettel felesége felé (5:25). Létrejön a kölcsönös engedelmesség! Szeretnénk-e hatékony, működőképes házasságot, családot, munkahelyet, gyülekezetet? Feltétele a rend, és az ilyen közösség lesz példa: példa család, példa házasság, munkahely és példa gyülekezet – Krisztus félelmében. Ki számodra Ő? Mi fontos Neki?

(a 02.15. istentisztelet prédikációjának vázlata)

 

          Arhívum >>

 
Istentisztelet

Mindenki
Istentisztelete
Vasárnap
16-18-ig.

Teleki Tehetséggondozó Szakkollégium

Miskolc,
Selyemrét u. 1.

 
Gyakori kérdések

 
Elérhetőség

Email:
amenmiskolc@gmail.hu

 
Nagy Kérdések

 
Mai Ige

 
Hitéleti és Információs Hírlevelünk

Arhívum >>

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Ifjúsági Magazin

 
Közéleti hetilap

 
Evangéliumi Gyermekműsorok

 

MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend